Nou cicle polític a Europa, Espanya i Catalunya: publicació de la VI jornada de reflexió i debat a Sant Benet

En aquest post us oferim una publicació de la col·lecció Quaderns de lideratge de la Càtedra, que inclou la transcripció de la sisena jornada de reflexió i debat a Sant Benet, corresponent a setembre de 2011. En aquella ocasió es va abordar el Nou cicle polític a Europa, Espanya i Catalunya i vam centrar el tema amb la reflexió següent:Cuadernos de Liderazgo n. 38

Amb criteris polítics diferents però amb circumstàncies econòmiques força comunes, Europa, Espanya i Catalunya es veuen empeses a redefinir amb urgència les seves prioritats d’actuació. Són temps que reclamen nous compromisos, claredat en la visió i audàcia en les decisions, però la Unió Europea (UE) i els seus estats membres no acaben de donar cap mostra seriosa de lideratge. En els casos espanyol i català, aquest replantejament s’haurà de fer, a més, amb noves formacions de govern i amb la constatació que, després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, els marcs institucionals de relació han quedat seriosament danyats i, fins i tot, desprestigiats. La crisi, doncs, no és tan sols econòmica, sinó també política i institucional. Està en joc el futur de la UE i, almenys des de Catalunya, estan en qüestió el model territorial i el marc institucional fixats en la transició.

Com veieu i podreu comprovar si llegiu la publicació, la jornada va ser premonitòria: molts dels temes que s’hi van tractar, a dia d’avui són de rabiosa actualitat.

Dimensions del lideratge, Lideratge en el sector públic, Lideratge polític, Lideratge, valors i qualitat humana | , , , , , , , ,

Deixa un comentari

El correu electrònic no es publicarà

*

*

*

Pots utilitzar aquests TAGS i atributs HTMl: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>